<< Atgal

Talentų stovykla sudomino ir krepšinio garsenybes

Net dešimties valstybių jaunieji krepšinio talentai beveik mėnesį plušėjo Nidoje vykusioje tarptautinėje krepšinio stovykloje „Team97 Nida Camp 2020“. Progos apsilankyti specialistų pripažinimą pelniusioje stovykloje nepraleido ir Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis bei kiti žinomi krepšininkai.

Įdirbis sulaukė įvertinimo
Jau dvyliktus metus rengiama „Team97 Nida Camp“ šiemet sulaukė ypatingo dėmesio bei įvertinimo. Stovyklos partneriu tapus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMM), organizacija „Team97“ įgavo naują veidą bei pasinaudojo puikia galimybe augti. Pasak organizatorių, stovyklos tikslas buvo sudaryti geriausias sąlygas mokymuisi bei tobulėjimui visiems norintiems žaisti krepšinį Lietuvos vaikams bei pritraukti gabių jaunųjų talentų iš kitų šalių. Nepaisant iššūkių dėl COVID-19 pandemijos, organizatorių lūkesčiai pasiteisino. Šiais metais dalyviai registravosi itin aktyviai, todėl visos trys pamainos buvo užpildytos dar net neprasidėjus vasarai. „Šie metai mums ypatingi dar ir tuo, kad turėdami patikimą partnerį – Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją – galėjome į stovyklą pakviesti daugiau aukšto lygio trenerių, dirbančių pagrindinėse krepšinio mokyklose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje. Taip pat pavyko pakviesti ir finansuoti daugiau remtinų vaikų bei jaunimo“, – pasakojo stovyklos organizatorius Giedrius Blockis.

Darbavosi patyrę specialistai
Iš viso stovykloje intensyviai dirbo daugiau nei 150 vaikų. Savo žiniomis ir patirtimi su jaunaisiais krepšininkais dalinosi net 15 trenerių, tarp kurių žinomi jaunųjų talentų ugdytojai: Algirdas Milonas, Tomas Keršis, Tomas Tarasevičius, Giedrius Žibėnas, Rolandas Rakutis, Darius Sirtautas, Vilius Stanišauskas, Giedrius Kurtinaitis, Žydrūnas Žvinklis bei fizinio ir individualaus rengimo specialistai. Glaudžiai bendradarbiaujant su Lietuvos krepšinio federacija, pasinaudota galimybe vieną stovyklos pamainą surengti itin aukštos kokybės, pasikviečiant į ją sportuoti net dvi Lietuvos jaunučių bei jaunimo rinktines. Geriausi šalies trylikamečiai ir penkiolikamečiai šlifavo įgūdžius padedami patyrusių Lietuvos bei užsienio trenerių. Kasdien po 6 valandas vykusias intensyvias treniruotes, individualius turnyrus bei „CAMP lygos“ varžybas salėje stebėjo bei vertino ir Lietuvos U15 jaunimo rinktinės treneris Remigijus Bardauskas bei LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila. „Labai patiko energija, greitis, pačios treniruotės. Geras dalykas, kad šalia krepšinio elementų lavinimo įtraukiamas ir fizinis rengimas, kas vaikų pratybose dažnai lieka užmiršta. Treneriai įrodė turį sumanių idėjų. Ačiū jiems už indėlį tobulinant mūsų jaunimą. Būtinai ieškosime būdų, kad ir daugiau vaikinų turėtų galimybę dalyvauti tokiose stovyklose“, – pabrėžė R.Radvila.

Įveikė visus iššūkius
Didele švente vaikams tapo konkursai bei nuostabiai praleistas laikas su krepšinio žvaigždėmis Mantu Kalniečiu, Jonu Mačiuliu bei Kšyštofu Lavrinovičiumi. Daug azarto, linksmų emocijų bei gerą nuotaiką sukūrę svečiai, stovyklos dalyvius apdovanojo specialiais prizais bei autografais. Kaip ir minėta, dėl COVID-19 pandemijos organizatoriams ši vasara buvo neįprasta. Planus nuolat koregavo nežinomybė, kurių šalių žaidėjai bus įleisti į Lietuvą, o kuriems sienos bus uždarytos. Ne sykį teko perdarinėti ir treniruočių bei maitinimo planus, papildomai priimti trenerių bei pagalbinio personalo, kadangi iki pat stovyklos pradžios nebuvo aišku, kokio dydžio grupėmis bus galima sportuoti ir t.t. Vis dėlto, padedant ŠMM, Neringos savivaldybei, Neringos gimnazijai, auklėtinių tėveliams bei treneriams, visi iššūkiai buvo įveikti, o stovykla sulaukė itin gerų atsiliepimų tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio specialistų.

Visą straipsnį galite rasti čia